El 23 de març l’alumnat i el professorat de 1r ESO de l’INS Candelera de l’Ametlla de Mar,  van estar d’excursió pel  Barranc de Santes Creus, per a conèixer la biodiversitat d’aquest espai protegit seguint els objectius del Projecte educatiu ” Viu el barranc i les llacunes de Santes Creus”

Durant el recorregut es van observar diferents espècies de vegetació i es van copsar les seves estratègies per adaptar-se al clima mediterrani. També es va gaudir dels cants dels ocells i es van cercar petjades i rastres dels animals del bosc. La ruta, per camins i trams de barranc, ens ha portat fins a la finca ecològica d’Ecotros, amb qui tenim un acord de custòdia,  on l’alumnat ha plantat llavors  de plantes aromàtiques al laberint de plantes del Sender del Silenci.

Aquesta acció és finançada gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, de la Diputació de Tarragona i s’emmarca en les accions de manteniment i difusió per al 2023 de l’acord de custòdia fluvial que Graëllsia té signat amb l’ ACA.

El 28 de març, vam celebrar el taller posterior a la visita a l’Espai Natural Protegit del Barranc de Santes Creus, amb l’alumnat de 1r ESO de l’Institut Candelera de l’Ametlla de Mar. Amb aquesta activitat hem conclòs les 3 accions previstes per aquest curs dintre del Projecte “Viu el barranc i les llacunes de Santes Creus”,  amb l’alumnat de l’ institut de l’Ametlla de Mar.

Aquesta acció és finançada gràcies a la subvenció per a entitats sense ànim de lucre pel desenvolupament de projectes de protecció i millora del medi ambient, per l’exercici 2022, de la @dipta_cat

Durant el taller:

  • Hem repassat lo après a la visita del barranc i al taller previ a la visita
  • Hem fet un taller de cocreació per a dissenyar entre tot l’alumnat de 1r ESO una gimcana per a nens i nenes de 3r i 4t q vulguin visitar el barranc

Un taller molt ben aprofitat, on l’alumnat ha demostrat el seu interès per l’ENP visitat, els coneixements adquirits en les sessions anteriors  i la seva capacitat creativa, generant  preguntes i proves molt interessants per a  una gimcana adreçada a xiquets/tes més petits que ells.

Com a cloenda de les accions educatives del Projecte , l’alumnat ha realitzat un “bosc vertical” representant el fons marí, que llueix molt bonic als passadissos del Centre. Moltes gràcies a tothom que l’ha fet possible i moltes felicitats per la creació artística a favor de la conservació de la biodiversitat marina.

“Aquesta actuació compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona”.